Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 3 Average: 4.3]

PAELLA MED SKALDYR

Her får du min opskrift på skaldyrs paella , som er fyldt med god smag og lækre råvarer.

Paella er en klassisk spansk risret, som varieres på et utal af måder. Der er mange meninger om hvad en ægte spansk paella er. 

Her er min opskrift, som er med skaldyr og chorizo.

4 personer

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

100 gram chorizo

20 blåmuslinger

8 jomfruhummer

2 blæksprutter (de hvide 10 armede)

250 gram paella ris

1 glas hvidvin

1,5 liter kogevand fra jomfruhummerne el. god fiskefond

1 rød peber

½ frisk chili

3 store friske tomater – el. 1 dåse hakkede tomater

1 dåse tomatpure

1 tsk. røget paprika

1 stort løg

2 fed hvidløg

En god skvat ekstra jomfru oliven olie

1 nip safran

Salt/peber

1 citron

Sådan gør du

Kog jomfruhummerne i en gryde, hummerne skal dækkes med vand tilsat 2 spsk. salt, kog dem i 1 min. gem gerne kogevandet.

Rengør og skyld muslingerne grundigt. Hvis blåmuslingerne er åbne, så banker du dem lige imod kanten af vasken – lukker de sig er de iorden, ellers ud med dem.

Rens blæksprutterne og skær dem i så ensartede ringe elller skiver som muligt. Benene med sugekopper kan fint bruges, så det er smag og behag om de skal med eller ej.

Stil hummere, muslinger og blæksprutter til side.

Skær chorizo ud i tern og varm en pande godt op uden olie. Steg chorizo på panden.

Hak hvidløg, løg, rød peber og chilien fint og svits det på panden. Tilsæt gerne lidt olivenolie hvis der er behov for det.

Safran ligges i hvidvinen, og trækker.

Tilsæt ris og lad det svitse godt sammen.

Hæld hvidvin og safran over, og lad alkoholen fordampe.

Så skal der tilsættes 1/2 liter af kogevandet fra hummerne, samt blæksprutte som skal have længst.

Nu skal det hele stå og “brænde” lidt på men ikke for meget – så en gang imellem ca. hver 4-5 minut skrabes bunden fri, det skal helst være nogenlunde tørt, men ikke knast tørt – så derfor spæder du lidt til med kogevand løbende.

Efter ca. 15 minutter tilsættes muslinger og forsøger så vidt muligt at få dem dækket til, så de bliver tilberedt – husk at alle muslinger skal åbne sig. Dem der ikke gør kasseres.

Smag til med salt og peber.

Skær citronen ud og læg over, sammen med de kogte jomfruhummere når du serverer.