FISKERKONENS OPSKRIFTER

– Havet som spisekammer –

KRABBE OPSKRIFT

KRABBESALAT

KRABBESALAT

KRABBESALAT AF TASKEKRABBEI Danmark er der mest tradition for at spise kødet fra de store klør, hvor det i blandt andet Sverige er større tradition for at spise kroppen. Der er massere af krabber i de danske farvande, så det er bare med at spise løs. Poskriften på...

læs mere
TILBEREDNING AF KRABBEKLØR

TILBEREDNING AF KRABBEKLØR

TILBEREDNING AF KRABBEKLØRTaskekrabben er den mest almindelige spise krabbe i Danmark. Der er massere af dem i de danske farvande, så det er bare med at spise løs. I Danmark er der mest tradition for at spise klørende, men også kroppen kan spises. Det kræver lidt...

læs mere

KRABBE

Her hjemme er der mest tradition for at spise taskekrabber. Der skal arbejdes lidt for at komme igennem den hårde skal og ind i de kødfyldte klør, men det er alt arbejdet værd. Kødet sidder i de store klør, men også i de tynde ben kan man med lidt besværd få lidt kød ud. 

Det er som regel hunnerne der er størst og har mest kød i sig. Man kan kønsbestemme en krabbe på  undersiden af kroppen. Her kan man se forskel på krabbernes “haler” – hos hunner er halen bred og delt i flere led, mens den hos hanner er mindre, spids og trekantet. 

FISKERKONENS OPSKRIFTER er en mad blog, med fokus på fisk og skaldyr af Rikke Stjerne. Her finder du hverdagsvenlig inspiration til at få mere fisk og skaldyr ind i den travle hverdagen.

Havet er fyldt med smag...

Fiskerkonen aka: Rikke Stjerne
Tlf: 21829972
mail: rikke@r-stjerne.dk
web: r-stjerne.dk

FØLG MED HER