FISKERKONENS OPSKRIFTER

– Smag på livet –

MUSLINGER

MUSLINGER MED ÆBLER OG CORIZO

MUSLINGER MED ÆBLER OG CORIZO

OPSKRIFT PÅ HVIDVINSDAMPEDE MUSLINGERMuslinger er for mig en fantastisk spise. De skal som alt andet fra havet, være helt friske. Jeg plejer at købe line muslinger fra Limfjorden. Når muslinger er opdrættet på en line, er der ikke så meget sand i, som dem man selv kan...

læs mere
MUSLINGER I TOMAT

MUSLINGER I TOMAT

MUSLINGER I LÆKKER TOMATSUPPEMuslinger er bare et fantastisk smagsfyldt måltid, og så er muslinger oven i købet billige og vanvittigt bæredygtigte. 4 personer Hovedret Tilberedningstid: Ca. 30 min. 2 kg Friskeblåmuslinger 1 løg 1 fed hvidløg 3 tomater 1 dl. hvidvin 1...

læs mere
PAELLA MED SKALDYR

PAELLA MED SKALDYR

PAELLA MED SKALDYRHer får du min opskrift på skaldyrs paella , som er fyldt med god smag og lækre råvarer. Paella er en klassisk spansk risret, som varieres på et utal af måder. Der er mange meninger om hvad en ægte spansk paella er.  Her er min opskrift, som er med...

læs mere
HVIDVINSDAMPEDE MUSLINGER

HVIDVINSDAMPEDE MUSLINGER

HVIDVINSDAMPEDE MUSLINGERPrøv denne klassiske tilberedning af muslinger, og server muslingerne med lidt brød eller med pommes frites (Moules-frites), som man gør i Frankrig.4 personer Tilberedningstid: Ca. 30 min. 2 kg. blåmuslinger 1 løg 1 fed hvidløg 2 Gulerødder...

læs mere

MUSLINGER

Der er mange muligheder, når man begiver sig ud i muslingernes verden. I Danmark er vi ikke helt så vant til at spise muslinger, som man er i mange andre lande, men de er en fantastisk delikatesse – og ovenikøbet en af de mest bæredygtige fødevarer. Muslinger har et utroligt lavt CO₂-aftryk sammenlignet med andre proteinkilder og spiller samtidig en vigtig rolle i havmiljøet, da de naturligt filtrerer og renser vandet.

Der findes flere typer muslinger, blandt andet blåmuslinger, kammuslinger, hjertemuslinger, vongolemuslinger og selvfølgelig østers. Hver type har sin egen unikke smag og anvendelse i madlavningen. Hvis man er ny i muslingeverdenen, kan kammuslinger være et godt sted at starte, da de består af et fast stykke kød med en mild, raffineret smag.

Muslinger er ikke blot en delikatesse, men også en sand superfood. Blåmuslinger, hjertemuslinger, østers og tang hjælper aktivt med at rense havet for næringsstoffer fra byer og landbrug, samtidig med at de er en bæredygtig og næringsrig fødevare. I de danske fjorde og farvande har vi både naturlige bestande og bæredygtigt opdræt af flere muslingearter, hvilket giver os adgang til en lokal, sund og klimavenlig råvare.