FISKERKONENS OPSKRIFTER

– Havet som spisekammer –

KAVIAR OPSKRIFT

KAVIAR PÅ KARTOFFELRÖSTI

KAVIAR PÅ KARTOFFELRÖSTI

KAVIAR PÅ KARTOFFELRÖSTIJeg er vild med kaviar og især den danske model fra stenbidderrogn (eller rettere kvapsoen), når den er i sæson. Lad nu være med at købe de her små glas i supermarkedet. Ned til din lokale fiskehandler, når rognen er i sæson. Her er en...

læs mere
FISKETATAR

FISKETATAR

FISKETATARHer hjemme er vi vilde med tatar, derfor er det oplagt at lave en tatar af rå fisk. Vi har ofte lavet ceviche der også er lavet på rå fisk, det smager skønt. I en ceviche er der gerne fuld smæk på chili, korender,  lime og andet godt. I denne opskrift på...

læs mere

KAVIAR

 

Kaviar er en ren luksus uanset om den kommer fra støren, eller den som den danske version kommer fra stenbideren. For at være helt korrekt, så kommer den egentlig fra kvabsoen, som stenbidder hunnen hedder.

I januar starter sæsonen og løber frem til marts-april. Kaviaren er voldsomt pebret i starten af sæsonen, men hen mod marts hvor der er mere rogn, og efterspørgslen også er dampet lidt falder priserne også på rognen. Den friske kaviar kan købes hos fiskehandleren hvor rognen er klar til at spise. 

Kaviar tilberedes ved at fjerne hinderne som rognen sidder i, efterfølgende skylles rognen og saltes. 

FISKERKONENS OPSKRIFTER er en mad blog, med fokus på fisk og skaldyr af Rikke Stjerne. Her finder du hverdagsvenlig inspiration til at få mere fisk og skaldyr ind i den travle hverdagen.

Havet er fyldt med smag…

MENU

FØLG MED HER

SHOP – KOMMER SNART