REJER OPSKRIFT
REJER M. TORTILLA, GUACAMOLE, OG ÆBLESALSA
REJER M. ÆBLESALSAFiskeren kommer hjem med et kilo friske rejer, det er ikke hver dag det sker, så der skal straks laves noget lækkert. Danske rejer fåes ofte hos fiskehandleren som Søkogte, de søkogte er kogt i havvand ude på havet kort tid efter at de er fanget,...
REJER
Der findes over 2000 forskellige arter rejer i verden. I de danske farvande findes 26 arter hvor det kun er de 3 dybvandsrejer, sandrejer (også kaldet hesterejer) og fjordrejer, der drives erhvervsfiskeri på. Der er stor forskel på udseende af disse rejer, Sandrejen er grå og forbliver grå ved kogning, mens fjordrejen er små fine grå rejer der skifter farve til orange når den koges. Dybvandsrejer er den noget større reje med den karakteristiske orange farve.
Jeg anbefale at man ALTID bruger koldtvands rejer. Altså rejer der er fanget på de nordlige breddegrader. Varmtvandsrejer, eller tigerrejer er importeret langvejs fra, de er ofte fyldt med medicin og kemirester som jeg bestemt ikke vil bryde mig om at fylde i min krop.
Efter min mening får du den absolut bedste kvalitet hvis man køber friske eller søkogte rejer. Søkogte rejer er som navnet antyder, rejer der bliver fanget og kort tid efter kogt med kutteren stadig ligger på søen, de bliver kogt i rigelige mængder salt, og kvaliteten er helt i top. De søkogte rejer er ikke så nemme at få fat i herhjemme, men spørg hos fiskehandleren. Der er dog også mange andre typer rejer der er ganske glimrende, personligt går jeg efter de producenter der både anvender danskfaget rejer og hvor produktionen foregår herhjemme.
Rejer er fyldt med smag og er både søde og salte, ligesom jomfruhummeren er den nem at tilberede og sammen med noget godt brød og en lækker dip eller mayonnaise så har du lynhurtigt den dejligste middag.
Dybvandsrejen lever i øvrigt sine første leveår som han, og skifter derefter køn og bliver en hun reje.
FISKERKONENS OPSKRIFTER er en mad blog, med fokus på fisk og skaldyr af Rikke Stjerne. Her finder du hverdagsvenlig inspiration til at få mere fisk og skaldyr ind i den travle hverdagen.
Havet er fyldt med smag…
MENU
FØLG MED HER
SHOP – KOMMER SNART