REJER M. ÆBLESALSA
Fiskeren kommer hjem med et kilo friske rejer, det er ikke hver dag det sker, så der skal straks laves noget lækkert. Danske rejer fåes ofte hos fiskehandleren som Søkogte, de søkogte er kogt i havvand ude på havet kort tid efter at de er fanget, herefter køles de ned og fryses ind. Søkogte rejer er super lækre, helt perfekt salte og et helt perfekt bid. Hvis ikke du kan få fat i de friske danske rejer, så er Skagen rejer fra Launis et rigtig godt alternativ, her er rejerne fanget og forarbejdet i Danmark.
Lad nu være med at købe varmtvandsrejer, eller tiger rejer importeret langvejs fra, de er ofte fyld med medicin og kemirester som jeg bestemt ikke vil bryde mig om at fylde i min krop. Gå altid efter koldvandsrejer.
4 personer
Forret
ca. 200 g rejer
2 tortilla pandekager
Guacamole
1 moden avocado
1 spsk. cremefraiche
1 spsk. citronsaft
salt + peber
Æble salsa
2 syrlige æbler
1 bundt persille el. koriander
el. mynte
1 spsk. citronsaft
1 spsk. oliven olie
1 drys salt
Sådan gør du
Pil rejerne og kom på køl til de skal serveres.
Ta skrællen og stenen fra avocadoen og kom den i en blender, sammen med creme fraiche, citron salt og peber. Blend til en glat guacamole.
Skær æblerne ud i små tern, hak persille/koriander/mynte og bland begge dele med citron og smag til med lidt salt.
Press 4 små tortilla ud med en udstikker på ca 10 cm. og varm tortillaen op på en pande. Kom en tortilla på en tallerken og kom æblesalsa, guacamole og rejer ovenpå. Pynt evt. med lidt salat, eller Krydderurter