Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Average: 0]

FISKENUGGETS

Hvis dine børn ikke kan lide fisk, er det med garanti fordi har de har fået noget fisk der smagte dårligt, og derfor har den holdning at ALT fisk er dårligt. Prøv denne opskrift på sprøde, lækre fiskenuggets, eller en omgang fiskefrikadeller og det vil med garanti, kunne omvende de fleste “fiskehadende” børn.

4 personer

Tilberedningstid: Ca. 45 min

600 – 800 g Kuller

3 dl. mel

1 tsk. paprika

2 æg

1 dl. mælk

Panko rasp el. knuste cornflakes (dem uden sukker)

5 dl. raps olie

6 store bagekartofler

salt peber

 

Dip

3 spsk. græsk yoghurt

1 spsk. kapers

1/4 saltet citron (kan undlades)

1 spsk syltede agurker

krydderurter: evt. purløg, persille, estragon 

salt & peber

Sådan gør du

Alternative til fisk: Lange, torsk, multe, lyssej, kulmule.

Skær fisken ud i mindre stykker på ca. 4 cm. drys lidt salt over, og lad salten trække ind i fisken mens du ordner kartoflerne.

Pommes frites

Vask kartoflerne og skær dem ud i stave på 1 cm. tykkelse. Læg dem på en bageplade hæld 2 spsk olie over, drys med lidt salt og sæt dem i ovnen ved 200º i ca. 30 min. Hold øje med kartoflerne under vejs, da tiden variere fra ovn til ovn.

Dip

Kom den græske yoghurt i en skål og hak resten af ingredienserne til dippen, kom det over i yoghurten, rør sammen og smag til med salt og peber. Hvis ikke du har den saltede citron i, kan der smages til med alm. citron.

Fiskenuggets

Sæt tre dybe tallerkner klar 1 med mel og paprika, 1 med æg der er pisket sammen med mælk og en med panko rasp. starte med at vende fisken i mel, herefter i æg og til sidst rasp. Læg fisken på en ren tallerken.

Varm olien op til ca. 160-180º i en gryde eller friture, læg forsigtigt 5-6 fiskenuggets ned i olien og steg dem gylden og sprøde. når dine fiskenuggets har gået en fin farve tager du dem af op af olien og ligger dem på et tallerken med fedtsugende papir (køkkenrulle) drys lidt salt over. Fortsæt med reste af dine nuggets.

Tag pommes frites ud af ovnen og drys med lidt salt, anret på tallerkner sammen med dip og fiskenuggets.

Måske børn vil foretrække at dippe sine nuggets i almindelig remoulade og ketchup.

Når du starter med at salte fisken, trækkes der væske ud af fiske og fisken bliver derfor mere fast. Man bruger oftest kuller eller torsk til nuggets eller “Fish and chips”, men lange, sej og kulmule er rigtig gode alternativer, hvis din fiskemand ikke lige har kuller. Brug altid frisk dansk fisk, så er du sikker på et godt resultat.

Køber du frossen “Hvid fisk”, har du ikke en chance for at vide hvad det er for noget fisk og hvilke forhold de er fisket eller har levet under, Føj…