Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 3 Average: 5]

FLAMBEREDE JOMFRUHUMMERE

Jeg er født og opvokset på en lille ø i Kattegat, nemlig på øen Læsø. Den største indtægtskilde på øen er eksport af jomfruhummeren. Da jeg kommer fra en fisker familie, og senere hen i livet også er blevet gift med en jomfruhummerfisker, kan det da ikke undgås andet end denne helt fantastiske spise, har en helt speciel plads i mit madhjerte. Jeg er i forhold til mange andre opvokset med hummere i rå mængder, men er aldrig blevet træt af dem.

4 personer

Hovedret/Forret

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

1. kg jomfruhummer haler

2 spsk. olie

1 chili (du vælger selv efter styrke, chilien giver kun smag, man skal som sådan ikke spise chilien)

1 fed hvidløg

2 tsk. salt

En god sjat grappa (italiensk brændevin. Andet spiritus kan også gøre det.)

saften af ½ citron.

Sådan gør du

Start med at røve hummerne. ( Fjern tarmen på hummerne )

Varm wokken godt op sammen med olien, hak hvidløg og chili fint. Svits hvidløg og chili lidt i wokken, hvidløget må ikke blive for mørkt. Tilsæt hummerhaler (med skal) og salt. Steg dem i nogle minutter, vend dem indimellem. Efter et par minutter hældes grappaen over og flambere hummerne, pas på overskæg og øjenbryn : )

Press til sidst lidt citron over og vend rundt i jomfruhummerne. Hummerne er færdige når kødet bliver hvidt og ikke gennemsigtigt. Det hele tager ca. 7-10 min.

Server brød og mayo, eller en creme fraiche rørt med citron salt og peber. Man kunne også lave en god salat til.

Jomfruhummere er nemme at tilberede, er du i tvivl om hvordan man “røver” hummerne så find tips og trix under tilberedning af jomfruhummere.

Er du på udkig efter jomfruhummere i en høj hvalitet kan de købes hos Knappen Hummersalg. Det ligger dog i Nordjylland, men skulle du komme forbi, så er du velkommen.