Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Average: 0]

PASTA MED JOMFRUHUMMERHALER

Hüttemeier lavede for en del år tilbage “Forelskede hummerhaler” en ret der efterhånden er blevet en klassiker. Vi laver ofte en lignende ret med pasta istedet for ris, da jeg er lidt af en pasta lover. Retten er nem at lave, mættende og så kan man lave saucen klar i forvejen og så varme op og vende jomfruhummere og pasta i lige før servering.

INGREDIENSER

4 pers. – Hovedret

Ca. 20 stk. hummerhaler

1 løg

1 fed hvidløg

3 Spsk olivenolie

2 spsk. tomatpurre

1 glas. hvidvin

2,5 dl. fløde

20 cherrytomater

50 g. revet vesterhavsost el. parmesanost 

500 g. frisk pasta

Salt 

Peber

Evt. Frisk basilikum el. persille

Citronskal

Sådan gør du

Pil jomfruhummerhalerne mens de er rå og fjern den sorte tarm, læg hummerne til side. Hak løg og hvidløg fint. Skær tomaterne over en enkelt gang. 

Fyld en stor gryde med vand og salt og kom den over at koge, så den er klar til pastaen. 

Kom pastaen op i kogevandet og kog pastaen efter anvisningen.

Varm olivenolie på en pande, steg jomfruhummerne 1 minuts tid på hver side alt efter størrelse, drys lidt salt over dem. Tag hummerhalerne af panden og læg dem på en tallerken. Svits løg og hvidløg på panden ved svag varme, til de er let gyldne, kom tomatpurre ved og steg det af.

Hæld hvidvin over og lad alkoholen dampe af lidt af. Vend tomater og fløde i saucen og kog op.

Si vandet fra pastaen. 

Kom jomfruhummerne tilbage på panden sammen med den kogte pasta og vend det rundt, kom vesterhavsost og citronskal over og smag til med salt og peber. 

Server i dybe tallerkner og anret med basilikumblade el. persille ovenpå.

Jomfruhummere er nemme at tilberede, er du i tvivl om hvordan man “røver” hummerne så find tips og trix under tilberedning af jomfruhummere.

Er du på udkig efter jomfruhummere i en høj hvalitet kan de købes hos Knappen Hummersalg. Det ligger dog i Nordjylland, men skulle du komme forbi, så er du velkommen.