
PASTA MED JOMFRUHUMMERHALER
Hüttemeier lavede for en del år tilbage “Forelskede hummerhaler” en ret der efterhånden er blevet en klassiker. Vi laver ofte en lignende ret med pasta istedet for ris, da jeg er lidt af en pasta lover. Retten er nem at lave, mættende og så kan man lave saucen klar i forvejen og så varme op og vende jomfruhummere og pasta i lige før servering.
INGREDIENSER
4 pers. – Hovedret
Ca. 20 stk. hummerhaler
1 løg
1 fed hvidløg
3 Spsk olivenolie
2 spsk. tomatpurre
1 glas. hvidvin
2,5 dl. fløde
20 cherrytomater
50 g. revet vesterhavsost el. parmesanost
500 g. frisk pasta
Salt
Peber
Evt. Frisk basilikum el. persille
Citronskal
Sådan gør du
Pil jomfruhummerhalerne mens de er rå og fjern den sorte tarm, læg hummerne til side. Hak løg og hvidløg fint. Skær tomaterne over en enkelt gang.
Fyld en stor gryde med vand og salt og kom den over at koge, så den er klar til pastaen.
Kom pastaen op i kogevandet og kog pastaen efter anvisningen.
Varm olivenolie på en pande, steg jomfruhummerne 1 minuts tid på hver side alt efter størrelse, drys lidt salt over dem. Tag hummerhalerne af panden og læg dem på en tallerken. Svits løg og hvidløg på panden ved svag varme, til de er let gyldne, kom tomatpurre ved og steg det af.
Hæld hvidvin over og lad alkoholen dampe af lidt af. Vend tomater og fløde i saucen og kog op.
Si vandet fra pastaen.
Kom jomfruhummerne tilbage på panden sammen med den kogte pasta og vend det rundt, kom vesterhavsost og citronskal over og smag til med salt og peber.
Server i dybe tallerkner og anret med basilikumblade el. persille ovenpå.
Jomfruhummere er nemme at tilberede, er du i tvivl om hvordan man “røver” hummerne så find tips og trix under tilberedning af jomfruhummere.
Er du på udkig efter jomfruhummere i en høj hvalitet kan de købes hos Knappen Hummersalg. Det ligger dog i Nordjylland, men skulle du komme forbi, så er du velkommen.
Det lyder lækkert og skal prøves 🙂
Lyder overskueligt…
Nu står jeg så med skallerne- og vil gerne lave en busque.
Min udfordring er at jeg ikke, immun lejlighed, kan brænde skallerne…
What to do?
Hej John
Man kan godt lave en bisque uden at brænde skallerne af, det giver dog en god dybte til bisquen.
Mvh. Fiskerkonen