Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Average: 0]

KAVIAR PÅ KARTOFFELRÖSTI

Jeg er vild med kaviar og især den danske model fra stenbidderrogn (eller rettere kvapsoen), når den er i sæson. Lad nu være med at købe de her små glas i supermarkedet. Ned til din lokale fiskehandler, når rognen er i sæson.

Her er en variation af klassikeren med blinis, her med en kartoffelrösti i stedet. Röstien er sprød udenpå og blød indeni, en perfekt kombination til de små salte rogn

4 personer

Forret

Tilberedningstid: Ca. 20 min.

1 stor bagekartoffel

1 æg

Salt & peber

Smør til stegning

100 g. creme fraiche 18%

1 rødløg

80 – 100 g. stenbiderrogn rogn (kaviar)

Sådan gør du

Alternativ: Kaviar fra stør, løjrom (svensk specialitet)

Skræl og riv kartoflen groft. (Kartoflerne skal helst ikke være nye kartofler, da der ikke er så meget stivelse i og så hænger de ikke så godt sammen). Klem væden ud af kartoflen og bland med æg, salt og peber. Smelt smørret på en pande og form små røsti’er. Steg dem på medium varme, til de er gyldne og sprøde.

Hak rødløget fint.

Røstien serveres med en klat creme fraiche, rødløg og stenbiderrogn på toppen.

Den danske kaviar er i sæson fra ca. start januar til slut marts. I starten af sæsonen er rognen hunde dyr, men i løbet af sæsonen falder priserne til et mere rimeligt niveau. Stenbiderrogn kan fryses, men smager bedst når det kun har lagt på frost i en kort periode. Alternativt kan man bruge den noget eksklusive kaviar fra støren, den svenske version løgrom der kommer fra heltling eller siklöj.

Man kan også bruge rogn fra sild, det er ikke noget man kan købe, men hvis du selv har sild på krogen der er fyldt med rogn så kan det godt anbefales at gøre silderognen fri fra hinderne, salte dem lidt og så spise dem som de er.