MUSLINGER I LÆKKER TOMATSUPPE
Muslinger er bare et fantastisk smagsfyldt måltid, og så er muslinger oven i købet billige og vanvittigt bæredygtigte.
4 personer
Hovedret
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
2 kg Friskeblåmuslinger
1 løg
1 fed hvidløg
3 tomater
1 dl. hvidvin
1 karton tomatpure (400 g.)
1. tsk. chili
1 tsk. sukker
2 spsk. olie
Frisk Basilikum
Salt & peber
Evt. Persille
Sådan gør du
Rens muslingerne og kasser de åbne.
Hak løg, hvidløg og tomater. Svits løg og hvidløg i olie i en stor gryde eller wok til de er gyldne og bløde.
Kom muslingerne i gryden. Drys lidt salt, peber og chili over muslingerne når de begynder at åbne sig, og hælder hvidvin over. Lad hvidvinen koge op og tilsæt tomatpure.
Kog op og smag til med sukker og salt. Lad det hele småsimre i 4-5 minutter. Hak lidt frisk basilikum.
Sluk for muslingerne når de har åbnet sig helt og kasser dem der stadig er lukket. Server i skåle med et drys basilikum og evt. persille over.
Husk også at kassere de muslinger der IKKE åbner sig efter de er tilberedt.