Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Average: 0]

OPSKRIFT PÅ HVIDVINSDAMPEDE MUSLINGER

Muslinger er for mig en fantastisk spise. De skal som alt andet fra havet, være helt friske. Jeg plejer at købe line muslinger fra Limfjorden. Når muslinger er opdrættet på en line, er der ikke så meget sand i, som dem man selv kan finde på stranden. Men jeg har indimellem også været på muslingerov sammen med ungerne, og fundet muslinger på stranden. De syntes jo det er fantastisk, at være med til selv at “fange” aftensmaden.

4 personer

Forret/Hovedret

Tilberedningstid: Ca. 15 min.

2 kg. Friske blåmuslinger

Rapsolie

1 løg

1 stort syrligt æble

8 skiver god chorizo

1/4 l fløde

2 dl. hvidvin

2 spsk. ramsløg

Saften af 1/2 citron

Salt og peber

1 forårsløg

Sådan gør du

Hak løg, chorizo og æbler i små stykker på ca. 1/2 – 1 cm. Varm olien i en stor gryde eller wok. Steg løg og chorizo gyldne, tilsæt muslingerne og steg dem med. Efter nogle minutter, når muslingerne er begyndt at åbne sig, tilsættes hvidvin, ramsløg og en tsk. salt.

Vend forsigtigt muslingerne så de alle sammen bliver vendt i vinen. Efter 5 minutter kan du prøve at smage en musling. Den skal være fast i kødet. Hvis de er færdige, tages muslingerne over i  skål med en hulske.

Hæld fløde over  væden i gryden, og kog ind. Tilsæt æbler og kog op, smag til med salt, peber og citron. Når saucen er færdig, hældes den muslingerne tilbage i saucen og vendes rundt inden servering.  Drys med hakkede forårsløg inden servering

Skulle der være nogle muslinger, der ikke er åbnet efter at være dampet i 5-7 min, skal de kasseres.

Denne opskrift på muslinger, har jeg selv sammensat ud fra hvad der var i køleskabet, en sommerdag efter et muslingerov. Opskriften har jeg senere brugt i TV-udsendelsen Danmarks bedste livret, der blev sendt i efteråret 2013 på TV2 Fri.

HVIS DU KAN LIDE DENNE OPSKRIFT, SÅ PRØV OGSÅ: