“ONE POT” FISK
Ja, hvorfor ikke springe med på Tik Tok bølgen med nemme opskrifter “one pot” fisk. Altså alt i en gryde. Helt perfekt hvis man skal lave mad til en person, men kan også nemt laves til flere.
Jeg har lavet denne nemme ret sammen med 100 personer til Cook Along på Food festival i 2023, her var der ved en fejl købt hakket tomat i stedet for tomatpassata, det giver en lidt mere tynd tomatsauce.
INGREDIENSER
4 pers. – Hovedret
100 g. fiskefilet
2 spsk. olie
1/2 løg
1 dl. tomatpassata
1 1/2 vand
Italiensk krydderi∗
5 oliven
50 g. tørret pasta
Salt, peber, sukker
Basilikum
Sådan gør du
Du kan bruge den fisk, du foretrækker evt. kullerfilet. Drys lidt salt over fisken og lad det trække.
Hak løg fint og steg det gyldent ved svag varme i lidt olie. Når løget er gylden, kommes tomatpassata og vand ved, kog op og tilsæt lidt salt, peber, sukker, italiensk krydderi, kog op og smag til. Kom pastaen i gryden, kom låg på og lad det simre ved svag varme i 2-3 min.
Hak oliven og tilsæt, rør forsigtigt i gryden. Kom fisken ovenpå pastaen, dryp lidt olie ovenpå og lad fisken dampe under låg i 6 – 7 min.
Hold lidt øje med om der er væde ved pastaen, saucen må gerne tykne, men ikke brænde på, tilsæt evt. lidt ekstra vand.
Tjek fisken, hvis den er fin hvid i kødet er den færdig, det skulle gerne passe med at pastaen er “al dente”.
Pynt retten af med frisk basilikum.
Tips! Man kan bytte 1/2 dl. vand ud med 1/2 dl. hvidvin.
∗ Italiens krydderi – blandingskrydderi med blandt andet: Oregano, hvidløg, paprika, basilikum, rosmarin, salvie.