FISKERKONENS OPSKRIFTER

– Smag på livet –

FISKEOPSKRIFTER

“ONE POT FISK”

“ONE POT FISK”

"ONE POT" FISKJa, hvorfor ikke springe med på Tik Tok bølgen med nemme opskrifter “one pot” fisk. Altså alt i en gryde. Helt perfekt hvis man skal lave mad til en person, men kan også nemt laves til flere. Jeg har lavet denne nemme ret sammen med 100 personer til Cook...

læs mere
FISK EN PAPILOTTE

FISK EN PAPILOTTE

FISK EN PAPILOTTEFisk en papilotte, det lyder flot, egentlig er det bare tilberedningsmetode, hvor maden sættes i en foldet pose eller pakke og derefter bages. Al saft og kraft bevares, og det er derfor en let og enkel måde at tilberede fisk på. Pakkerne kan laves i...

læs mere
FRITEREDE BRISLINGER

FRITEREDE BRISLINGER

FRITEREDE BRISLINGERBrislinger også kaldet skarpsild er i Danmark mest brugt som industri fisk, der bliver brugt til blandt andet fiske olie, og foder til mink ( ja, der var engang) Men snyd ikke dig selv for at springe ud i at spise Brislingen, vores børn spiser med...

læs mere
VERDENS BEDSTE FISKEFRIKADELLER

VERDENS BEDSTE FISKEFRIKADELLER

VERDENS BEDSTE FISKEFRIKADELLERMin mor er virkelig god til det der med fiskefrikadeller, hun har også lavet virkelig mange af dem, og hvorfor lave om på noget der virker. Hemmeligehden bage en god fiskefrikadeller er godt med krydderi og så en god skvat fløde, så de...

læs mere
STEGTE SILD I LAGE

STEGTE SILD I LAGE

STEGTE SILD I LAGESild hører sig til på ethvert julefrokost og påskefrokost bord. Det er nemt og enkelt og samtidig er sild en billig fisk, så hvorfor ikke springe ud i at lave dine egne stegte sild.4 personer Frokost Tilberedningstid: Ca. 30 min. Trækketid: Mindst 1...

læs mere
DAMPET LANGE

DAMPET LANGE

DAMPET LANGE M. BACON OG ÆRTERLange er ikke en af de fisk man hører mest om, men det er synd. Det er en rigtig god spisefisk, og ofte et billigere alternativ til torsk eller kuller.4 personer Hovedret 600-600 g Lange fileter 1 tsk. Salt 1 dl. Hvidvin 2 Løg 400 g....

læs mere
RØGET FISK

RØGET FISK

RØGET FISK - RYG DIN EGEN FISKDer er mange flere fisk end makrel og laks der kan spises røget. Her hjemme er vi begyndt at eksperimentere med at varm ryge fisk selv. Hvis du har en grill med låg kan du nemt ryge selv, uanset om det er en gas grill eller en grill til...

læs mere
FISKETATAR

FISKETATAR

FISKETATARHer hjemme er vi vilde med tatar, derfor er det oplagt at lave en tatar af rå fisk. Vi har ofte lavet ceviche der også er lavet på rå fisk, det smager skønt. I en ceviche er der gerne fuld smæk på chili, korender,  lime og andet godt. I denne opskrift på...

læs mere
FISKEMOUSSE

FISKEMOUSSE

RØGET FISKEMOUSSEVores yngste datter Laura elsker røget fisk. For nogle år siden fik hun en fiskemousse på en café, den faldt lige i hendes smag. Hun har efterfølgende selv udviklet denne opskrift, her med varmrøget kuller. Man kan fint bruge andre former for...

læs mere
FISKENUGGETS

FISKENUGGETS

FISKENUGGETSHvis dine børn ikke kan lide fisk, er det med garanti fordi har de har fået noget fisk der smagte dårligt, og derfor har den holdning at ALT fisk er dårligt. Prøv denne opskrift på sprøde, lækre fiskenuggets, eller en omgang fiskefrikadeller og det vil med...

læs mere
TATAR AF KOLDRØGET FISK

TATAR AF KOLDRØGET FISK

Tatar med røget fiskFor lidt tid siden lavede jeg lidt forskelligt koldrøget fisk, blandt andet torsk og lyssej. De fleste rundfisk kan fint koldryges, og smager pragtfuldt når det skæres i tynde fine skiver. Jeg har brugt et stykke af den koldrøget torsk til denne...

læs mere

FISKEOPSKRIFTER

Inspiration til en hverdag med mere fisk og skaldyr, nemme og enkelte retter af frisk fisk.

RUNDFISK

Hvad er rundfisk? Er de rundbuede fisk som hvillingkullerkulmulelyssejmørksejtorsk, men også makrel, sild, fjæsing og mange flere kommer under betegnelsen rundfisk.

Alle er de gode spisefisk, nogle mere kendte end andre.

FLADFISK

Hvad er fladfisk? Klassikeren rødspætten er en fladfisk, men også skrubbe, pighvar, slethvar, tunge, ising, hellefisk og kæmpen helleflynderen der kan blive over 2 meter, er blandt fladfiskene.

FISKERKONENS OPSKRIFTER er en mad blog, med fokus på fisk og skaldyr af Rikke Stjerne. Her finder du hverdagsvenlig inspiration til at få mere fisk og skaldyr ind i den travle hverdagen.

Havet er fyldt med smag...

Fiskerkonen aka: Rikke Stjerne
Tlf: 21829972
mail: rikke@r-stjerne.dk
web: r-stjerne.dk

FØLG MED HER