Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 0 Average: 0]

RØGET FISKEMUSSE

Vores yngste datter Laura elsker røget fisk. For nogle år siden fik hun en fiskemusse på en café, den faldt lige i hendes smag. Hun har efterfølgende selv udviklet denne opskrift, her med varmrøget kuller. Man kan fint bruge andre former for varmrøget fisk, mussen er fin til forret eller snack, men kan også fint komme i madpakken

4 personer

Snack/forret

200 g. varmrøget kuller

2 spsk. creme fraiche

100 g rygeost

Saft og skal af 1/2 citron

Frisk dild

Salt & peber

25 g. smør

2 skiver rugbrød

Sådan gør du

Bland røget kuller, rygeost og creme fraiche godt sammen med en gaffel så fisken bliver findelt. Hak dild fint og tilsæt. Smag til med citronsaft og citronskal, samt salt og peber. Pas lidt på med salt, da røget fisk ofte er salt i forvejen. Stil den røgede fiskemussen på køl.

Skær de to skiver brød ud i halve, eller stik 4 cirkler ud med en udstikker. Smelt smørret på panden og rist rugbrødet på panden i et par minutter. Lad brødet køle lidt af før servering.

Server en portion røget fiskemusse på ristet rugbrød, pynt ev. med krydderurter.

Laura har lavet denne opskrift på røget fiskesalat med hjemmerøget lange, det var rigtig lækkert og salaten er ved at blive lidt en klassiker her hjemme. Salaten er fin som forret, men bestemt også lækkert på frokostbordet, eller i madpakken.