Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 5 Average: 4]

VERDENS BEDSTE FISKEFRIKADELLER

Min mor er virkelig god til det der med fiskefrikadeller, hun har også lavet virkelig mange af dem, og hvorfor lave om på noget der virker.

Hemmeligehden bage en god fiskefrikadeller er godt med krydderi og så en god skvat fløde, så de ikke bliver tørre. Du kan bruge de fleste slags fisk, jeg bruger gerne kuller, sej, lange, torsk eller multe.

4 personer

Middag 

1 kg. frisk rund fisk fx. kuller

1 løg

1 1/2 dl. mel (kartoffelmel hvis de skal være glutenfri)

2 æg

2 dl. fløde

1 dl. vand efter behov

Godt med salt og peber

Smør/olie til stegning

Remolade*

Sådan gør du

Hak fisk og løg igennem en kødhakker. Bland farsen med de øvrige ingredienser, undtagen vandet og rør farsen godt igennem. Tilsæt vand efter behov, frikadellerne skal kunne formes som en alm. frikadelle uden at flade ud, men farsen må heller ikke være for tør.

Varm olie og smør på en pande, og lav en lille flad “prøve delle”. Smag og juster med salt og peber. Herefter formes og steges resten af farsen. Der skal være rigeligt af fedtstof på panden hele tiden, så de ikke bliver brændt.

Hjemme hos os foretrækker vi rugbrød og hjemmelavet remoulade til. Men en god coleslawsalat er heller ikke så ringe til fiskefrikadellerne. Lav endelig rigeligt så der er til madpakke og fryseren.