Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 1 Average: 5]

FRITEREDE BRISLINGER

Brislinger også kaldet skarpsild er i Danmark mest brugt som industri fisk, der bliver brugt til blandt andet fiske olie, og foder til mink ( ja, der var engang)

Men snyd ikke dig selv for at springe ud i at spise Brislingen, vores børn spiser med stor fornøjelse stegte brislinger. Brislingerne er bedst når de er mellem 7-12 cm. Smagen ligner silden, bare mere mildt.

Snack til 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 15 min.

400 g. brisling, tobis el. smelt

1 æg

1 dl. mælk

200 g. rugmel

salt + peber

1 l. olie – el. friture

Chilimayo*

Brislinger hører under det vi i Danmark betegner som industri fisk. Men det er en skam kun at anvende fisken til fiskeolie og dyrefodder. I syden spises lignende arter med velbehag, så det er blot at komme igang.

Hvis du bruger brislinger eller tobis skal hovedet samt indvolde skæres af, smelt er så lille fin en fisk at du nemt kan spise det hel, – Ja, hoved, hale, ben altså det hele! 

Sådan gør du

Skyl fiskene i vand. Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med mælk,  vend fiskene heri. Bagefter vendes de i rugmel, bland gerne lidt salt og peber i rugmelet. 

Varm olie op i en gryde eller brug en friture. Fritér fiskene i 5-7 minutter til de er sprøde, ta` dem op på fedtsugende papir og drys lidt salt over. 

Server de små banditter med en god chili eller ramsløg mayonnaise og en kold øl.