DAMPET LANGE M. BACON OG ÆRTER
Lange er ikke en af de fisk man hører mest om, men det er synd. Det er en rigtig god spisefisk, og ofte et billigere alternativ til torsk eller kuller.
4 personer
Hovedret
600-600 g Lange fileter
1 tsk. Salt
1 dl. Hvidvin
2 Løg
400 g. Ærter
100 g. Bacon
1/2 Spidskål
1/2 Citron
50 g. smør
Frisk estragon
Frisk basilikum
Salt & peber
Sådan gør du
Skær langen ud i 4 portioner, stykkerne skal helst være lige store og have samme tykkelse. Hvis du har et halestykke, kan du evt. kappe halestykket af og ligge ind under et af de mindste stykker.
Kom langen over i et ildfast fad og drys salt over, kom langen i køleskabet og lad langen trække i 20 min.
Skær løg og bacon ud i små tern. Smelt smør i en gryde og kom løg og bacon ved, steg ved svag varme i 10 min.
Varm ovnen op til 200 °
Skær spidskål ud i strimler, skyld det i en si og lad det dryppe af.
Tag langen ud af køleskabet, hæld hvidvin over, hvis du har et låg til det ildfaste fad kan du komme det over fadet, ellers kan du bruge staniol. Sæt fadet i ovnen. Hold godt øje med fisken. Det tager kun mellem 7-10 min. Fisken skal endelig ikke have for meget, kernetemperaturen skal være mellem 50-55°
Kom spidskålen i gryden, og vend rundt sammen med løg og bacon, og steg dem så de bliver bløde. Lige inden servering vendes ærterne i så de får lidt varme, Smag til med salt, peber og citronsaft. Hak estragon og basilikum og drys over grøntsagerne.
Tag fisken ud af ovnen, server fisken ovenpå en god skefuld af ærteblandingen.
Spis retten som den er her, hvis du er meget sulten kan du evt. lave små saltbagte kartofler til, og en god mayonnaise at dyppe kartoflerne i.
Hvis ikke du kan skaffe lange. kan du fint bruge en af de alternativer til fisk der er nævnt i opskriften. Kan du skaffe den er det bestemt værd at prøve, det er en rigtig god fisk.
Wooooooooow det smagte totalt vidunderligt.
Mange tak 🙂
Spændende og lækker ret. Synes er bedst stegt i smør på pande.
Smør er altid godt 🙂
Efter 9 minutter har fisken en temperatur på 28 grader. Selv om den har været på køkkenbordet i 30 minutter før den kom ind. Så vel kort tid angiver her.
Hej Paul
Ja, tiden kan variere alt efter tykkelse på fisken.
Mvh. Rikke