Antal stjerner
Klik for at give stjerner
[Antal anmeldelser: 3 Average: 4.7]

HUMMERBISQUE

I nogle år har vi nu afholdt Smagen af Kattegat, hvor børn – unge og deres familier kunne få en smagsprøve på livet som fisker. Med en sejltur på havet i Henriks kutter og bagefter en tur i køkkenet og eksperimentere med jomfruhummere.

Vi har mødt en helt masse skønne mennesker og lavet en masse dejlig mad. En af opskrifterne der går igen på arrangementerne er hummerbisqe. Flere har spurgt til opskrifterne fra arrangementet, så her er opskriften på hummerbisquen.

4 personer

Forret

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

20 Jomfruhummer hoved/skaller

1/2 dl. olie

1/2 dl cognac

2 Spsk. tomatpure

2 fed hvidløg

3 gulerødder

1/4 selleri

1 porre

1/2 fennikel

Timian

Rosmarin

1 løg

3 laurbær

2 glas hvidvin el. æblejuice

7 dl. vand

Salt/Peber

Evt. chili

1 citron

3 dl. fløde

1 æble

Sådan gør du

Skyl, rens og skær grøntsager ud i grove stykker og sæt dem til side. Tag en gulerod fra til senere.

Varm olien op i en stor gryde.

Tilsæt hummerhoveder/skaller og lad dem stege ved hård varme et par minutter. Hæld tomatpuréen, hvidløg, timian- og rosmarinkviste ved, og steg yderligere 2 minutter.

Sluk emhætten, hæld cognac ved, og sæt ild til med det samme – lad det flambere til ilden dør ud (HUSK – at være forsigtig).

Tilsæt laurbærblade, tomatpure og de grofthakkede grøntsager, vend godt rundt i gryden og tilsæt hvidvin samt vand. – Nu skal suppen stå og småkoge i 20 – 30 minutter – Men ikke meget længere, da skallerne ellers kan afgive en lidt for bitter smag.

Snit æblet og den overskydende gulerod i små tern og gem dem.

Hæld suppen gennem en sigte, og hæld den derefter tilbage i en gryden smag til med salt, peber og citron. Kog eventuelt lidt mere ind, hvis du synes bisquen mangler smag. Tilsæt fløde og kog videre indtil din hummerbisque har en lækker konsistens (tager få minutter). Smag til igen og juster om nødvendigt.

Når suppen har den rette smag og konsistens, tilsættes de fintsnittede gulerødder og æbletern.

Hvis man vil have jomfruhummerhaler i bisquen, kan hummerne pilles rå  – læg dem rå i tallerknen inden servering og hæld den brænd varme suppe over.

Man kan selvfølgelig også servere suppen med hummerhaler i. Pil hummernehalerne rå  og brug skallerne i fonden, kom hummerhalerne i suppen lige før servering, eller læg dem i tallerknen og hæld den rygende varme bisque over.

Nyd hummerbisque som en lækker forret, der nemt kan forberedes i forvejen, varm op og tilsæt fløde samt hummere lige før servering. Nemt og enkelt.

HVIS DU KAN LIDE DENNE OPSKRIFT, SÅ PRØV OGSÅ: