FLAMBEREDE JOMFRUHUMMERE M. RAMSLØG
Lige nu står ramsløg i fuld flor rundt omkring i de danske skove. De har en god mild smag af hvidløg og passer godt til hummere, fordi de ikke overdøver helt så meget som hvidløg kan gøre. Samtidig er det enormt hyggeligt at gå en tur i skoven og indsamle til dagens aftensmad.
4 personer
Hovedret/Forret
Tilberedningstid: Ca. 50 min.
1 kg. Jomfruhummerhaler
1 håndfuld ramsløg
1/2 dl. cognac
Olie
Salt
Citron
Sådan gør du
Start med at røve hummerne. ( Fjern tarmen på hummerne )
Skyld og hak ramsløg i lidt grove stykker. Varm olie op i en wok eller støbejernsgryde. Smid hummerhalerne i gryden og drys salt over. Steg hummerne godt.
Når de lige har fået et svirp, hælder du cognac over og sætter ild til. Husk at slukke emhætten mens du flambere.
Når hummerne er flamberede tilsættes ramsløg, vend hummerne indimellem.
Steg hummene i 5-7 minutter, og vend rundt i dem med jævne mellemrum. Tag en op og pil skalden af og smag om de er færdige. Ta`gryden af varmen og kom lidt citron over hummerne. Server hummerne med brød og en god dip eller ramsløgspesto.