TILBEREDNING AF JOMFRUHUMMERE
Tilberedning af jomfruhummere er nemt og enkelt. Jomfruhummeren kan bare så meget, den kan koges, steges og spises rå. Den mest enkle og nok også mest anvendte måde at tilberede jomfruhummere på, er ved ganske enkelt at koge dem. Men hvordan gør man egentlig?
Her er lidt tips og trix til tilberedningen.
4 personer
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
1 kg. Jomfruhummerhaler
Vand
4 spsk. Salt
1 stk. Dild krone
Lidt eddike.
Sådan gør du
Start med at knække hovederne af, hovederne knækkes af ovenfor det første led. (Se video 1)
Næst skal hummeren “røves”. (Se video 1). At røve en hummer betyder at man fjerner den lille sorte tarm der sidder inde i jomfruhummeren. Tarmen er ikke giftig eller på anden måde farlig at spise, det ser bare pænere ud uden. Så gider man ikke besværet er det også ok. Somme tider kan det være enormt svært at få den lille tarm med ud.
Hummerne lægges i en gryde. Hæld vand over så det lige dækker, tilsæt salt, dild og eddike.
Hummerne skal KUN lige op og koge op, hæld derefter lidt koldt vand i gryden, for at stoppe kogningen, sæt dem derefter til afkøling i vandet et køligt sted.
Når de er kølet lidt af, hældes vandet fra. Pil hummerne eller servere dem som de er og lad gæsterne gøre arbejdet selv, mens i nyder et køligt glas hvidvin. (Se video 2 og 3 nedenfor hvordan jomfruhummere pilles)
Man kan godt koge frosne hummere, bare kom de frosne hummere i gryden og kog op lige som man vil gøre hvis de var friske.
Hvor længe kan jomfruhummere holde sig
Er hummerne ferske skal de spises hurtigst muligt gerne inden for 1-2 døgn, de skal altid opbevares på køl max. 5º C. Hvis de fryses kan de holde længe, de vil ikke fordærve på frost, men vil miste smag og kødet vil blive mere porøst, så derfor vil jeg anbefale at opbevare dem på frost max. 2 måneder.
Kogte jomfruhummere kan fint fryses, hvis man har rester til overs.
Hvordan røver man jomfruhummere?
– Knæk først hovedet af, gem evt. hovedet til at koge hummerbisque på.
Knæk derefter den midterste hale af og træk forsigtigt tarmen med ud.
Det er nemmest at røve friske hummere, men det kan lade sig gøre selvom de har været frosset.
Hvordan piller man jomfruhummere?
Giv hummerne et klem øverst så skallen knækker, knæk derefter den modsatte vej og fjern det øverste af skallen. Klem derefter nederst på ved halen så hummer kødet presses op.
Sådan piller man jomfruhummere?
Der er selvfølgelig flere måder at få pillet jomfruhummere, denne metode kan kun bruges når hummerne er helt friske. og faste.
Knæk alle halerne af, ta en lille gaffel og skub hummer kødet op fra bunden af halen og ud.
Forrygende informativ/instruktive site!! Mere af den slags.
Mange tak
Når man har pillet hummerne, kan man så opbevare dem i køleskabet 1-2 dage? Eller er det kun hvis man ikke har gjort noget ved dem?
Hej Malthe
Hvis hummerne er tilberedte, så kan de godt holde nogle dag på køl uanset om de er pillet eller ej. Hvis de ikke er tilberedte er fordærver de hurtigere og det er derfor bedst at fryse dem.
Med venlig hilsen Rikke
Fantastisk god beskrivelse både tekst og billeder, tak