
PIZZA MAD JOMFRUHUMMERE
INGREDIENSER
Topping:
200 g jomfruhummer haler
12-15 cherrytomater
1 bundt grønne asparges
Frisk basilikum
4 pakker frisk mozzarella
Parmesanost
Evt. ramsløg
Tomatsauce:
1 dåse tomatpuré
1 spsk. olivenolie
1 dl vand
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
2 tsk. oregano
Salt og peber
Pizza dej:
5 dl kold vand
25 g gær
700 g Tipo 00 hvedemel
100 g surdejsmel (kan erstattes
med Tipo 00 mel)
3 tsk. havsalt
4 spsk. olivenolie
Sådan gør du
Start i god tid med at lave pizzadejen, da den skal hæve køligt i minimum fem timer.
Kom vand og gær i en skål, og rør det sammen. Vej melet af og bland med salt, og kom otte spsk. af melet over i vandet, og rør det godt sammen. Lad fordejen stå i 10 minutter.
Kom resten af melet over i fordejen sammen med olivenolie. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Form dejen som en kugle, og lad det hæve i en tildækket skål et køligt sted minimum fem timer.
Tomatsauce
Man skal altså ikke undervurdere en tomatsauce, den skal have en perfekt syre, salt og sødme for at få en pizza til at spille. Her er brugt tomatpure for ikke at gøre pizzabunden for våd, men har man et overskud af friske tomater er de helt perfekt til at koge ind til tomatsauce.
Varm olivenolie i en gryde og kom tomatpuré i gryden, rist tomatpurén af og kom vandet i gryden, tilsæt balsamico, sukker og oregano.
Kog det sammen og smag til med salt og peber.
Del dejen ud i portioner a cirka 200 g stykket, rul portionerne ud i små kugler, og tryk dem flade. Lad dem efterhæve 15 minutter på køkkenbordet.
Pil hummerne mens de rå og fjern tarmen.
Efter 15 minutter kan dejen rulles ud til pizzabunde, kom tomatsauce, hummerhaler, grønne asparges og mozzarella på pizzaen.
Varm ovnen eller grillen op på max brug gerne en bagesten.
Kom pizzaen i ovnen og bag til dejen får farve cirka 5 -7 minutter alt efter hvor meget varme der er på. Top pizzaen med friske tomater, revet parmesan, frisk basilikum eller ramsløgsblade.
Find denne opskrift og mange flere i kogebogen “Havet som spisekammer”