STEGTE SILD I LAGE
Sild hører sig til på ethvert julefrokost og påskefrokost bord. Det er nemt og enkelt og samtidig er sild en billig fisk, så hvorfor ikke springe ud i at lave dine egne stegte sild.
4 personer
Frokost
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Trækketid: Mindst 1 døgn
6 friske sild helfileter
6 tsk. sennep
200 g rugmel
Salt & peber
3 dl. eddike
1,5 dl. sukker
2 laurbærblade
1 rødløg
1 æble
50 g smør
Sådan gør du
Klip finderne af sildene. Læg sildefileterne på et spækbræt med skindsiden nedad. Drys salt og peber på fileterne, smør en teskefuld sennep ud på hver af fileterne. Klap sildene sammen og vend dem i rugmel. Skær evt. sildene over på midten.
Varm en klat smør op på en pande, og steg fileterne på begge sider til de er gyldne. Drys lidt salt og peber over.
Skær løget ud i ringe og æblet ud i små tern.
Varm eddike op i en gryde sammen med sukker og laurbærblade. Sluk når sukkeret er smeltet.
Læg sildene i en skål, læg løgringene og æbleternene ovenpå og hæld eddikelagen over. Sildene skal trække 1 døgns tid.
Spis sildene til frokost sammen med en rugbrød. Denne eddikelage er til den syrlige side, hvis du er mere til den søde, så tilsæt 1/2 dl. sukker mere til lagen.
Vi har indimellem erstattet sildene med brislinger. Brislinger ligner sild, men de er noget mindre og vi spiser dem derfor med benene i, ligesom man gør med ansjoser i Spanien.