Tatar med røget fisk
For lidt tid siden lavede jeg lidt forskelligt koldrøget fisk, blandt andet torsk og lyssej. De fleste rundfisk kan fint koldryges, og smager pragtfuldt når det skæres i tynde fine skiver. Jeg har brugt et stykke af den koldrøget torsk til denne opskrift, men du kan bruge den koldrøget fisk du nu har lyst til.
Forret til 4 personer
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
200 g Koldrøget fisk
1 Lille rødløg
1 Avocado
1 Tomat
1 Spsk. mayonnaise
Karse
Saften fra en halv citron
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at skære fisken ud i små tern. Hak rødløg i små fine tern. Skær tomaten midt over fjern kernerne og kasser dem, skær herefter tomat kødet ud i tern sammen med avocadoen. Bland alle delene sammen i en skål, kom mayonnaisen ved sammen med en lidt karse, rør det sammen og smag til med lidt salt og peber. Vent med citronen til at retten skal serveres.
Lige inden servering hældes citronen over, vend lidt rundt og anret så på tallerknerne. Pynt gerne med en lidt karse på toppen.
Server gerne et stykke flutes eller ristet rugbrød til den koldrøgede tatar. Op billedet er der brugt et stykke ristet brød stukket ud med en rund udstikker form.