RØGET FISK – RYG DIN EGEN FISK
Der er mange flere fisk end makrel og laks der kan spises røget. Her hjemme er vi begyndt at eksperimentere med at varm ryge fisk selv. Hvis du har en grill med låg kan du nemt ryge selv, uanset om det er en gas grill eller en grill til kul/briketter. Ellers kan du anskaffe dig en “Kasper røghat rygeovn”, det er en lille nem og billig rygeovn, der passer fint til små projekter og hobby brug.
4 personer
Snack/forret
2 Sider rundfisk
100 g. Salt
10 g. Brun farin
Sådan gør du
Bland salt og brunfarin og drys det over fisken og lad det trække ca. 20 min. hvis det er meget tykke stykker fisk, så lad det trække lidt mere. Varm grillen op. Skyld salten af fisken og tør fisken godt af, hvis du vil kan du krydre fisken lige som man kender en krydret pebermakrel.
Kom rygesmuld i en foliebakke/rygebakke fugt det lidt og sæt det direkte på varmen ( kul el. gas ). Lade smulden begynde at ryge før fisken sættes på. Når der er godt med røg skrues ned på ca. 100°, kom fisken på risten på indirekte varme og ryg fisken i ca. 20 min. igen kommer rygetiden an på hvor tyg fisken er.
Ta`den røget fisk af varmen og lad den trække, og køle lidt af inden den spises.
Brug etv. den røgede fisk til at lave en lækker fiskemusse med. Se opskrift: