FISKERKONENS OPSKRIFTER

– Livet skal leves en bid af gangen –

JOMFRUHUMMERE

PASTA MED JOMFRUHUMMERE

PASTA MED JOMFRUHUMMERE

PASTA MED JOMFRUHUMMERHALERHüttemeier lavede for en del år tilbage "Forelskede hummerhaler" en ret der efterhånden er blevet en klassiker. Vi laver ofte en lignende ret med pasta istedet for ris, da jeg er lidt af en pasta lover. Retten er nem at lave, mættende og så...

læs mere
FLAMBEREDE JOMFRUHUMMERE

FLAMBEREDE JOMFRUHUMMERE

FLAMBEREDE JOMFRUHUMMEREJeg er født og opvokset på en lille ø i Kattegat, nemlig på øen Læsø. Den største indtægtskilde på øen er eksport af jomfruhummeren. Da jeg kommer fra en fisker familie, og senere hen i livet også er blevet gift med en jomfruhummerfisker, kan...

læs mere
TILBEREDNING AF JOMFRUHUMMERE

TILBEREDNING AF JOMFRUHUMMERE

TILBEREDNING AF JOMFRUHUMMERETilberedning af jomfruhummere er nemt og enkelt. Jomfruhummeren kan bare så meget, den kan koges, steges og spises rå. Den mest enkle og nok også mest anvendte måde at tilberede jomfruhummere på, er ved ganske enkelt at koge dem. Men...

læs mere
FLAMBEREDE JOMFRUHUMMERE M. RAMSLØG

FLAMBEREDE JOMFRUHUMMERE M. RAMSLØG

FLAMBEREDE JOMFRUHUMMERE M. RAMSLØGLige nu står ramsløg i fuld flor rundt omkring i de danske skove. De har en god mild smag af hvidløg og passer godt til hummere, fordi de ikke overdøver helt så meget som hvidløg kan gøre. Samtidig er det enormt hyggeligt at gå en...

læs mere
PAELLA MED SKALDYR

PAELLA MED SKALDYR

PAELLA MED SKALDYRHer får du min opskrift på skaldyrs paella , som er fyldt med god smag og lækre råvarer. Paella er en klassisk spansk risret, som varieres på et utal af måder. Der er mange meninger om hvad en ægte spansk paella er.  Her er min opskrift, som er med...

læs mere
JOMFRUHUMMERE PÅ GRILL M. HYLDEBLOMST

JOMFRUHUMMERE PÅ GRILL M. HYLDEBLOMST

JOMFRUHUMMERE PÅ GRILL M. HYLDEBLOMSTFindes der noget bedre end en dansk sommeraften, himlen er blå og fuglene synger. En af de der aftner hvor man kan sidde ude hele natten, og hvor det aldrig rigtigt bliver mørkt. Kølig hvidvin i glasset og jomfruhummere på grillen,...

læs mere
HUMMERBISQUE FRA “SMAGEN AF KATTEGAT”

HUMMERBISQUE FRA “SMAGEN AF KATTEGAT”

HUMMERBISQUEI nogle år har vi nu afholdt Smagen af Kattegat, hvor børn – unge og deres familier kunne få en smagsprøve på livet som fisker. Med en sejltur på havet i Henriks kutter og bagefter en tur i køkkenet og eksperimentere med jomfruhummere. Vi har mødt en helt...

læs mere
JOMFRUHUMMERE OVER BÅL

JOMFRUHUMMERE OVER BÅL

JOMFRUHUMMERE OVER BÅLMad samler mennesker, det er der vist ingen tvivl om. Denne sommer har Jacob Clausen fra Clausen´s fiskehandel i Aarhus rejst rundt i Danmark for at besøge de danske fiskere, til en snak om fiskeriet og de gode råvarer fiskerne hver dag lander i...

læs mere
HUMMERHOTDOG

HUMMERHOTDOG

HUMMERHOTDOG - LOBSTERROLLHummer hotdogs også kendt som Lobster rolls stammer fra USA, en luksusudgave af den klassiske hotdog. Hummer hotdogsene her er lavet med jomfruhummere, de kan selvfølgelig også laves med sorthummer. Hummer hotdog er en nem lille  forret,...

læs mere

JOMFRUHUMMERE

Som fiske datter på Læsø en lille ø i Kattegat, er jeg flasket op med jomfruhummere. Hummerne var hverdag og derfor heller ikke noget jeg har sat særlig meget pris på.

Jeg har med årene lært at sætte mere pris på denne fantastiske spise, og har de seneste år også udforsket de mange muligheder der er i jomfruhummeren.

Jomfruhummeren kan bare så meget, den kan spises rå, stegt, kogt, flamberet. Selvom jomfruhummeren er en eksklusiv spise og ligger i den dyre ende, så er der flere af opskrifterne hvor der kun skal bruges nogle få jomfruhummere pr. person for at lave et fantastisk måltid mad. Så prøv det, livet skal leves en bid af gangen.

Vi bliver ofte spurgt om hvor meget man skal bruge pr. person hvis man skal spise hummere til aften. Vores anbefaling er hvis du spiser det som hoved element med salat og brød til, at beregne 4 personer på 1 kg. jomfruhummerhaler. 

Jomfruhummere fanges året rundt i de danske farvande. Ca. 80 % af de jomfruhummere der bliver fanget bliver eksporteret til udlandet. Især Spanien, Italien og Frankrig er glade for den høje kvalitet de danske fiskere kan levere. Når hummerne fanges, sorteres de i størrelser, efterfølgende bliver de pakket på is. Inden for kort tid landes de enten på auktion eller direkte til indkøber, hvor de efterfølgende sendes ud til videre salg. Nogle sælges ferske og andre fryses ind og sælges.

FISKERKONENS OPSKRIFTER er en mad blog, med fokus på fisk og skaldyr af Rikke Stjerne. Her finder du hverdagsvenlig inspiration til at få mere fisk og skaldyr ind i den travle hverdagen.

Havet er fyldt med smag...

Fiskerkonen aka: Rikke Stjerne
Tlf: 21829972
mail: rikke@r-stjerne.dk
web: r-stjerne.dk

FØLG MED HER